Thursday, November 20

Blog ini bukan 'tandas' !

Saya terkejut..

Rasa marah dan kecewa..

Blog ini bukan 'tandas' buat anda yang tidak mengenal erti makna adab dan Dosa!

Bahkan! blog ini adalah perkongsian Ilmu dan Rasa buat mereka yang ingin 'mahu' agar ada agenda kepada 'mampu'..

5:32 pm| "Cuba tengok blog enta.. Bertindak segera!". Panggilan bernada cemas dari seorang rakan. Kebetulan saya tengah bermesyuarat dengan sahabat-sahabat melalui YM.

Rupanya.. C-box saya 'diserang'! Mesyuarat terpaksa ditangguh untuk memberi laluan kepada saya dan sahabat-sahabat bertungkus-lumus menyelesaikannya.. Syukran buat antum..

Buat mereka yang membuang 'najis' di sini.. Ingat! sekecil-kecil perkara ada balasannya..

Barang-siapa yang mengerjakan kebaikan walau sebesar zarah, nescaya dia akan mendapat Balasannya

Dan barang-siapa yang mengerjakan kejahatan walau sebesar zarah sekalipun, nescaya dia akan mendapat Balasannya! (Al-Zalzalah:7-8)

Lupakah Anda dengan ayat ini...

Binasalah kedua tangan Abu Lahab dan Sesungguhnya ia Binasa (Al-Lahab:1)

Kalaulah Anda orang yang tidak mempercayai akan Dosa, tapi sekurang-kurangnya iktiraflah akan nilai Adab serta Kesopanan! Apa yang Anda buat itulah anda sebenarnya!

7 comments:

Kembara Muslim said...

kesiannya zul.. ana pun daa rasa perasaan tue.. ana teringat kata-kta ust zahazan.. menjadi org yang terkenal ini suatu fitnah...

KhAzInAtUl AsRaR said...

sukar nak kawal manusia, berusaha kawal diri sendiri. ujian sebegini hanya sedikit utk yg mendamba syahid fisabilillah. teruskan menulis.

SyukraNs said...

Ksian..kesian..adaka blog dijadikan tandas buang benda2 haram..ish2

banat @ saffa @ hazwani said...

Jihad seorang penulis dengan penanya di jalan Allah
tidak kalah nilainya
Dengan jihad seorang tentera dengan pedangnya di jalan Allah!
mari terus menulis dan berkarya.

salam sastera dan dakwah,
Ustaz (Kang Abik)

Ihsan, penulis Ummu Hani sewaktu bertemu dengan Kang Abik di KL, Malaysia

credit to one of my blogger frens..
bersabarlah, moga mereka dianugerahkan sedikit pengertian...

annisaNazifa said...

ana masih tertanya2 apa yg berlaku dan bagaimana ia berlaku..

ya memang najis dibuang merata-rata di dunia maya ni sudah menjadi satu kebiasaan bagi laman yang berunsur islam..seolah ada satu jemaah lain pula yang hobinya membuang najis di alam maya..

Bukan hanya blog, malahan friendster, web dan apa sahaja laman berbentuk islamik.. Itulah silapnya gerakan jemaah apabila sudah tersasar haluan. Seharusnya matlamat kerana Allah perlulah diletakkan nombor satu dengan berpandu kalimah "lailahailallah" sebagai penyuluh jalan disamping membina peribadi yang sihat.

Semoga jemaah pembuang sampah ini akan bertemu dengan matlamat perjuangan yang hakiki..!!!

Legendary said...

salam bang..
ats sbb tu jg la ana ttp shtbx ana smpi ckrg. kalo just tembak diri ana ok ja tp kalo da snth bab2 jmah tu yg jd parah. means ada org dalam yang cucuk dari belakang huhu.. sabar itu perlu. Nadir lg mcm2 kna tembak. dia lek ja. melihat dengan optimis akan menjadikan pandangan kita lebih terarah. pd Allah jualah dipulangkan segalanya. korekaramo gambate kudasai! keep up the good work

myikhwanfiideen said...

Jazakallah dan sykran atas sokongan sahabat-sahabat!

Ana bole jer terima kalu serangan yg berbentuk hujah dan pdgn wlupun ia kontra dgn pendirian..

Tapi, serangan hari itu lain benar.. Apatah lagi nak di bahas atau dibaca, nak dilihat pun sudah HARAM hukumnya..

Itu pasal kena buang teruss..